Esküvőre zenekar vagy DJ? - Party zenekar, esküvői zenekar kereső

Tartalomhoz ugrás
Esküvőre zenekar vagy DJ?
Az esküvői  buli felejthetetlenné teheti vagy el is ronthatja a nagy napot. Egy tehetséges zenekar vagy DJ  (vagy mindkettő!) megbízása nagy körültekintést igényel. De hogyan is találja meg pontosan mit szeretne? Legelőször is azzal kezdődik, hogy feltesz néhány alapvető kérdést, különös tekintettel arra, hogy milyen típusú zene illik a személyes ízléséhez, a költségvetéshez, a helyigényekhez, a vendégek összetételéhez és a tánchoz.

Az elmondható, hogy alapvetően egy jó esküvői zenekar inkább tud felejthetetlen élményt nyújtani egy DJ-vel szemben azonban van néhány dolog, amit meg kell fontolni.

Stílus: A választott zene stílusa beállíthatja az esküvő hangulatát, ez az, amire az emberek később emlékezni fognak. Gondoljon arra, hogy melyik zenei műfaj tükrözi legjobban a személyiségét, és inspirálja azt a hangulatot, amit szeretne létrehozni. Figyelembe kell venni, hogy a preferált zenei stílust adott esküvői zenekar hogyan tud előadni, pl. A 70-es nagy disco slágereket, rock zenéket, rock&roll-t egy hagyományos felállású party zenekar(dob, gitár, basszusgitár stb..) míg a mai pop dance dalokat inkább egy elektronikus hangszerekkel felszerelt zenekar adja elő hitelesebben, vagy egy DJ.

Repertoár:  A DJ-k repertoárja általában sokkal nagyobb mint az esküvői zenekaroké. Ha zenekart választ mindenképpen kérjen repertoárlistát, győződjön meg róla, hogy a repertoár mérete és stílusa megfelel az Ön elvárásainak, igényeinek!
Költségvetés:  Az árháborúban a DJ-k általában kevesebbet kérnek, és az árak a szolgáltatási igényektől és a hétköznaptól vagy hétvégétől függenek. Például egy 8 tagú zenekar  drágább lesz, mint egy DJ, mivel több ember fizet. (Mindig vannak kivételek, pl. a sztár  DJ-k ugyanolyan drágák lehetnek, mint az élő zenekarok.) A zenekarok árai a zenészek számától, a zenekar minőségétől , a hét napjától és az évszakától függenek.

Hely:  8 tagú party zenekart szeretne? Először ellenőrizni kell, hogy a befogadó helyszínen elfér-e egyáltalán! Ellenőrizni kell, hogy a helyszínen vannak-e korlátozások a zenészek, hangszerek darabszámára vonatkozóan, és hogy van-e megfelelő elektromos áramellátás vagy zajkorlátozás.A zenekar előnyei és hátrányai.
Előnyök:  
- Egy igazán elegáns esküvőre inkább egy esküvői zenekar az ami kiemeli az esemény exkluzív jellegét.
- Élő zene: Ön és vendégei megtapasztalják a pillanat örömét, az ott és akkor született zenével, énekkel nem lehet összehasonlítani a DJ által lejátszott felvételeket.
- Bármi megtörténhet, sokkal izgalmasabb egy abban a pillanatban kitalált hangszeres vagy ének szóló, mint a már jól ismert felvétel, ami már nem képes meglepetéseket okozni.
- Egy jó zenekar együtt „lélegzik” a közönséggel. A közönség pillanatnyi hangulatára reagálva egy zenekar képes máshogy játszani egy zeneszámot, pl. erőteljesebben/finomabban.,. gyorsabban/lassabban stb..
Hátrányok: A zenekarok drágábbak lehetnek, mint a DJ-k. Sőt, függetlenül attól, hogy milyen nagy a party zenekar, nem vetekedhet egy DJ repertoárjával, aki hatalmas változatos zenét tarthat a kezében. Ha egy zeneszámot úgy szeretne hallani, ahogy az eredeti művész játszotta, énekelte előfordulhat, hogy nem kapja meg amit akar.

A DJ előnyei és hátrányai.
A mai DJ-k önálló művészek, kiegyensúlyozott és eklektikus zenei stílusokat kínálnak minden korosztály számára. A lejátszott dalok eredetiben fognak hangzani. Attól függően, hogy a DJ mennyi felszereltséggel rendelkezik, kevesebb helyet vehetnek igénybe, és viszonylag könnyen áthelyezhetők.

Előnyök:
- Repertoár mérete
- Kedvezőbb árfekvés
- Kisseb helyigény
Hátrányok:
- Egy DJ nem olyan exkluzív, mint egy party zenekar.
- A DJ művészi értéke csekélyebb az élőzenénél.  
- A zenék lejátszása szempontjából rugalmatlanabb egy zenekarnál.

Akár esküvői zenekar akár DJ mindenképpen kérjen referenciákat a kiszemelt szolgáltatótól! A zenekari koncert videók és a DJ-ktől buli videó sokat segíthet a választásban. Ha van rá lehetőség érdemes elmenni a kiszemelt zenekar / DJ nyilvános fellépéseire.

A Jolly Joker: Esküvői zenekar DJ szolgáltatással.

Az esküvői zenekar és DJ kombinációja igazi jolly joker lehet az esküvőn, hiszen a párok így a legjobbat hozhatják ki mindkét szolgáltatásból. Egy ilyen zenei összjáték segít abban, hogy a nagy nap valóban felejthetetlen és boldog pillanatokkal teli legyen mind az ifjú pár, mind pedig a vendégek számára.
A legjobb választás olyan esküvői zenekarokat keresni ahol van DJ szolgáltatás is, így mindkét szolgáltatás típus előnyeit élvezheti.  
- A zenekar összes előnye érvényesül kivétel nélkül.
- A DJ szolgáltatás "repertoár mérete" "felesleges szünetek elkerülése" "a felmerülő zenei igények könnyebb teljesítése" maradéktalanul érvényesül.
A kedvezőbb árfekvés és a kisebb helyigény viszont nem érvényesül.

Sokan választanak egy zenekart hajnal egyig, kettőig, és utána egy DJ-t. Ez igencsak megemeli a költségeket. Sokkal költséghatékonyabb ha a zenekar részét képezi a DJ szolgáltatás, van zenekar amelyik már az alapárban belefoglalja a DJ-t, van amelyik csekély plusz költséggel nyújtja ezt a szolgáltatást.

Akár zenekar akár DJ mindenképpen kérjen referenciákat a kiszemelt szolgáltatótól! A zenekari koncert videók és a DJ-ktől buli videó sokat segíthet a választásban. Ha van rá lehetőség érdemes elmenni a kiszemelt zenekar / DJ nyilvános fellépéseire.

Vissza a tartalomhoz